O meni

05/11/2021

Ko Sam Ja

 • Ja sam psihoterapetkinja sa dvadesetogodišnjim kliničkim iskustvom

 

 • Obrazovanje sam stekla na Institutu za psihoanalizu Klinike za psihološku medicinu Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

 

 • Iza mog rada stoji mnoštvo zadovoljnih klijenata, a svi dolaze po preporuci.

 

 • Doktorirala sam na emocijama, odnosno na relaciji emocionalne inteligencije i sreće, nade, optimizma, samopoštovanja i samopouzdanja.

 

 • Usko sam specijalizovana za partnersko – ljubavne i bračne odnose, ali najviše volim da radim sa klijentima koji imaju egzistencijalne (životne) probleme.

 

 • Ja sam pisac. Pišem knjige o pozitivnoj psihologiji.

MOJA BIOGRAFIJA

Prije završetka analitičke psihoterapije na Institutu za grupnu analizu u Zagrebu, završila sa studij književnosti u Tuzli, a rad na Klinici za psihijatriju, omogućio mi je odlično poznavanje psihopatologije. Magistrirala sam na temi književnosti i psihoterapije, odnosno na biblioterapiji, a ovo istraživanje se posebno pokazalo korisnim u radu sa depresivnim klijentima i djecom sa psihosomatskim smetnjama. Doktorirala sam na odnosu kreativnosti i emocionalne inteligencije, a u istraživanje sam, pored emocionalnih komponenti, uvrstila sreću, nadu i optimizam.

Regionalni sam predavač, a predavanja, seminare, radionice ili druge prezentacije, predstavila sam i predstavljam na brojnim međunarodnim kongresima i simpozijumima. Imam desetine objavljenih naučnih i stručnih radova u domaćim i stranim časopisima.

Osmislila sam, organizovala i vodim regionalni projekat o problemima savremenog čovjeka, koji sam nazvala „Ženski razgovori“. Također, postoje i „Muški razgovori“, a svoje kolumne i kolumne klijenata koji pišu za mene, objavljujem na portalu, www.razgovaraj.ba

Na mom youtube kanalu možete gledati emisiju „Razgovori“, a u emisiju dovodim goste koji govore o realnim problemima, te o metodama pomoću kojih ih rješavaju i /ili prevazilaze. Dobitnica sam nekoliko priznanja za popularizaciju psihoterapije, po ocjeni čitalaca bosanskohercegovačkog magazina za koje pišem kolumne. Živim i radim u Tuzli i Beogradu.

ŠTA ME MOTIVIŠE

Najviše me motivišu poruke koje svaodnevno dobijam od svojih klijenata:

 

„Imam potrebu da Vam se zahvalim za konstruktivan i inspirativan razgovor. Cio dan se smijem, a bila sam zaboravila kako to izgleda biti ispunjen iznutra i smijati se iz srca. Radujem se našim seansama.“ (M.P.)

 

„Samo da Vam kažem da je ova seansa vrijedila milion maraka. Ne pamtim kad sam se ovako osjećao. Hvala Vam.“ (E. I.)

 

„Protresli ste me onako kako nikada niko nije, ali mislim da mi je baš to trebalo. Veliko hvala.“ (A. J.)

 

Izuzetno vrednujem mogućnosti i sposobnosti koje su mi date da pomažem drugima, a svaki čovjek koji nađe ono što visoko vrednuje u svom životu, naći će i smjernice koje će mu reći na šta treba da se fokusira. Naći će sposobnost da bude hrabar, uporan, fokusiran, ispunjen i sretan. Naći će način da živi životom kakvim želi da živi.

Dr. sc. Vahida Djedović
 • Strucnost i profesionalnost, sve preporuke...

  Mitra Mirkovic Hajdukov Avatar Mitra Mirkovic Hajdukov
  09/12/2021

  Psihoterapija Tuzla sve preporuke

  Ivo Lucic Avatar Ivo Lucic
  09/12/2021

  Psihoterapija Tuzla je vrlo korisno i zanimljivo iskustvo koje, pored ostalog, aktivno djeluje i na promicanju terapeutskog djelovanja književnosti.

  Larisa Softic Gasal Avatar Larisa Softic Gasal
  09/12/2021
 • Psihoterapija Tuzla vrši psihoterapijske usluge sa više od dvadeset godina kliničkog iskustva. Psihoanaliza završena na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Radim individualnu i grupnu psihoterapiju, terapiju parova, shema terapiju i biblioterapiju.

  Vahida Djedovic Avatar Vahida Djedovic
  09/12/2021

  Psihoterapija Tuzla je savjetovalište sa veoma prifesionalnim pristupom problemima naše svakodnevnice. Dr. Djedović, kompaktna i svestrana ličnost podkovana znanjem i iskustvom, veoma uspješno pomaže klijentima u ostvarenju zadanog cilja. Moja preporuka je svaki vid poslovne i licne saradnje sa ovim savjetovalištem.

  Mehrudin Šabić Avatar Mehrudin Šabić
  14/11/2021
5/5 - (6 votes)

Dr.sc. Vahida Djedović

Psihoterapetkinja sa dvadesetogodišnjim kliničkim iskustvom