Romantični online prevaranti

Romantični online prevaranti

Ljubav.

Ta čarobna riječ kojoj svi težimo i koju svi želimo osjetiti. Za ljubav nam treba druga strana odnosno neko s kim ćemo razmjenjivati te rajske nektare pa u potrazi za tim drugim nekim ulazimo u razne zamke.

Zamka za ljubav

u ovo moderno doba je internet, društvene mreže i sajtovi za upoznavanje. Vjerujem da je većina od vas upala u online omantičnu vezu ali ne vjerujem da ste svi prevareni.

Odnosno, velika većina jeste prevarena, ali ne i novčano.
Ovakav vid iznuđivanja novca postao je jako popularan, a danas je četvrti na svijetu.
Usamljenost u braku ili van njega, izbjegavanje sastanaka uživo, velika ponuda “ljubavi”, samo su neki od razloga zašto ljudi posežu za ovakvim vidom romantičneljubavi.

Danas svi imaju pristup internetu 24 sata,

pa čak i oni koji su u braku, nerijetko se odlučuju upznati nekoga iz virtualnog svijeta.
Nedavno sam imala klijenta koji je izgubio više od 50 000 KM, a vjerujući da taj novac šalje svojoj predivnoj novoj ljubavi.

Uponali su se preko sajta za upoznavanje i odmah kliknuli. Počeli su da se dopisuju, da otkrivaju male tajne o sebi, da razgovaraju, jer oboje su usamljeni i ne mogu da nađu srodnu dušu. Što su duže razgovarali, više su nailazili na sličnosti. Naravno, razlika u godinama i nije bila nkakav problem, jer on ima 60, a ona je studentica.

On živi u dijaspori,

a ona je Bosanka, roditelji su joj razvedeni, otac je bio zlostavljač i ona, zajedno sa mlađom sestrom živi s mamom. Jako su siromašne i jedva sastavljaju kraj s krajem. On se sažali i počinjeda joj šalje novac.
Jednom joj treba za upis na semestar, drugi put za sestru, treći da kupi nešto za jelo, pa da ima šta da obuče…

Kada je predložio da se vide, te da ona dođe kod njega, platit će joj avonsku kartu, ona je odgovorila da jedva čeka, ali sada nije pravi momenat, jer ima puno ispita.

Već mu je izjavljivala ljubav,

godine joj nisu bitne, govorila kako je nestrpljiva da ga vidi uživo, a on je slao novac. Kada je rezervisao avionsku kartu, samo ga je blokirala i više nije mogao imati pristup.

Onda je počeo da se dopisuje s nekom njenom prijateljicom, kako bi saznao neke dodatne informacije o njoj. Kasnije je saznao uz pomoć lažnih profila da je to sve jedna te ista osoba i da ima nekoliko profila sa slikama zgodnih, lijepih i mladih djevojaka.

Rekao je da čak sumnja da je žensko.

Pitala sam ga šta on želi, ali rekao je da želi te divne riječi ljubavi, pa makar bile i lažne.
Ovo je samo jedan od mnogih slučajeva internet prevare, a potraživači novca uglavnom, u početku stvore prividno povjerenje, a zatim izmisle neku tužnu, srceparajuću, patetičnu priču, kako bi dobile novac.

Stoga, budite oprezni prilikom poznanstava ovakvog tipa, jer svakako živimo lažne živote, a stranice za upoznavanje partnera, prepune su prevaranata.

A ljubav treba da bude besplatna.

Ili je danas baš sve na prodaju?

 

Romantični online prevaranti

Loading

Rate this post

Dr.sc. Vahida Djedović

Psihoterapetkinja sa dvadesetogodišnjim kliničkim iskustvom