Bračna/Partnerska terapija

Psihoterapija Tuzla

Bračna terapija/partnerska terapija pomaže partnerima da pronađu rješenje za svoje probleme.

Najčešći problemi zbog kojih partneri dolaze na terapiju su nedostatak komunikacije ili neadekvatna komunikacija, prevelika očekivanja, preljube i finansijske nesuglasice.

U svom radu najčešće radim sa parovima, jer mi se najčešće javljaju. Ako je komunikacija problem, zajedno pronalazimo zajednički jezik, a često, u početku terapije, partnerima služim kao prevodilac, pa se nerijetko znaju desiti smiješne situacije, kada, nakon mog „prevođenja“ , on ili ona upita: „Jesi li zaista tako mislio/misila?“

Muškarci i žene su dosta raličiti, a to dokazuje  i nauka: biologija, psihologija, neurologija, endokrinologija…, i treba samo naučiti terazlike i postaviti se u cipele svoga partnera. Svi drugi problemi, (preljuba, očekivanja, finansije), dolaze zbog nedovoljno dobre komunikacije.

Kad je komunikacja nezdrava, partneri se udaljavaju u svakom pogledu, a najčešće u intimnom. Više sene grle, ne dodiruju i ne spavaju u istoj prostoriji. Stoga ih vallja približiti jedno drugome i oživjeti strast koja je ranije bila prilično zastupljena.

U današnje vrijeme preljube su dosta zastupljene, tako da najčešće radim sa preljubama. Uvijek nastojim očuvati brak, jer je najlakše odustati. Preljube najviše povređuju i najteže ih je oprostiti. Ali, mnogi parovi, koji ih prevaziđu, znaju uspostaviti puno bolji odnos nego što su imali prije. Partneri samo treba da znaju mogu ii preći preko toga i nastaviti dalje, ili je to granica koja je probijena i koja se ne može popraviti. Naravno, ako par odluči da serazvede, radimo na terapiji razvoda, kako bi se razveli na zdrav i civilizovannačin, jer, haotičnim razvodom štete i sebi i svojoj djeci.

Pošaljite upit za ovu terapiju

    Rate this pricing_packages

    Dr.sc. Vahida Djedović

    Psihoterapetkinja sa dvadesetogodišnjim kliničkim iskustvom